Column: XIIe gala der NSLeeuwarden

Woensdag 05 april
Newspagepic gala column Newspagepic tablet gala column Front page thumb phonebig gala column Front page thumb phonesmall gala column

Voordat het gala kan beginnen zijn er al veel voorbereidingen getroffen. Door een hilarische maar ook leerzame uitleg over de etiquette die bij zo´n evenement hoort, kon ik op pad om een lange jurk te vinden, bijpassende schoenen en oh ja, ook nog een galadate. Gelukkig was er een ideale gelegenheid om een man te strikken tijdens het galadatingsfeest. Na veel gedanst en gekletst te hebben, was daar mijn galadate zonder wit paard, maar wel met een bloem. Na telefoonnummers uitgewisseld te hebben, kreeg ik na een paar dagen een blauwe brief met zilveren letters op de mat. Na een roze brief terug gestuurd te hebben, was daar de theedate om elkaar beter te leren kennen.

En toen was daar het gala! Iedereen was benieuwd welke jurken er allemaal waren gekocht en ik heb vele foto´s uitgewisseld samen met haartips. Op de dag zelf ging ik samen met een paar meiden aan de slag om onze make-up en haar helemaal on-point te krijgen en de spanning wat te onderdrukken met een glaasje wijn. Net op tijd aangekomen in Vox zat mijn galadate al op me te wachten. Iedereen zag er zo mooi uit! En na veel complimenten uitgedeeld en ontvangen te hebben was het tijd om te gaan lopen naar de bussen die ons naar de bestemming zou brengen. Aangezien niemand een idee had waar de locatie was (behalve de Galacie die het allemaal geregeld had), werd er om de zoveel tijd naar borden langs de weg gekeken en gespeculeerd waar het gala zou kunnen plaatsvinden. Toen de bus stopte liepen we naar de locatie die prachtig verlicht was en waar iedereen even stil van werd. Door het kletsen met de gezellige mensen aan mijn tafel en lachen om de mooie speeches onder het genot van overheerlijk eten en een lekker wijntje, kon de avond voor mij niet meer stuk. En het feest zelf moest nog beginnen!

Toen er leuke foto´s waren gemaakt, gingen de mannen buiten genieten van een sigaar, terwijl ik mijn feestjurk aan ging trekken. Aangezien de wc al snel druk bezet was met allemaal schoenen, jurken en meiden, besloot ik echter eerst een kopje thee te drinken met mijn vriendinnen. Toen ik eindelijk mijn jurk aan had kon de dj zijn werk doen. De Praeses opende de avond met een prachtige openingsdans en daarna gingen de voeten van de vloer en danste ik nog uren de sterren van de hemel.

Het hele gala was net een sprookje (al heb ik mijn paar schoenen nog) en ik kan iedereen aanbevelen dit ook mee te maken, want wie wil dit nou niet?

Geschreven door: Lisette Everaars

Agenda