Over verenigingsweekend, discipelschap en spaghetti.

Maandag 15 mei
Newspagepic verenigingsweekend 2017 Newspagepic tablet verenigingsweekend 2017 Front page thumb phonebig verenigingsweekend 2017 Front page thumb phonesmall verenigingsweekend 2017

Het kan zomaar gebeuren. Je krijgt de opdracht: ‘Bouw een toren van colablikjes. Je moet ze eerst nog 5 meter verderop brengen. Je mag ze niet met je handen aanraken. Je mag ze enkel vervoeren door middel van de spaghetti en je mond’. Zomaar iets dat kan gebeuren op het verenigingsweekend. Een weekend waarin we als vereniging tijd investeren in elkaar. Een plek waarin je je medenavigators beter kan leren kennen. Door middel van spelletjes, maar niet in de laatste plaats ook door kringen, waarbij we met een vast groepje het hele weekend nadenken over een thema. Dit jaar was het thema ‘Catch up with Jesus’, een thema dat alles te maken had met discipelschap. 

Want wat is discipelschap? Hoe pas je dat praktisch toe? Kunnen anderen je daarbij helpen en kan jij anderen helpen? Hoe geef je een triade of een mentorschap vorm? Wat mij bijgebleven is? We kregen een foto te zien van vijf jongens. De eerste had besloten om tijd in de ander te investeren en met hem de lessen, die hij over God leerde, door te geven aan de tweede. De tweede had op zijn beurt hetzelfde gedaan met een derde, die ons hierover vertelde. Inmiddels stonden er al vijf ‘generaties’ naast elkaar. Hij vertelde dat je niet theologisch onderlegd hoefde te zijn om in iemand te investeren. In 2 Timotheüs 2:2 staat: ‘Want je moet aan anderen doorgeven wat ik jou en vele anderen geleerd heb. Leer deze grote waarheden aan betrouwbare mannen, die ze op hun beurt weer aan anderen kunnen doorgeven’.

Natuurlijk was er naast de kringen en de activiteiten genoeg tijd om te ontspannen, spelletjes te doen en met elkaar in gesprek te gaan. Wat is het heerlijk om een weekend samen te zijn met de vereniging. Een plek waar ik me nu al bijna twee jaar volledig thuis voel. Het verenigingsweekend speelt daar altijd een belangrijke rol in. Nu zie je elkaar ’s ochtends, net nadat je uit bed komt, tandenpoetsend voor het naar bed gaan en alles wat er in die dag tussen die tijdstippen gebeurd is. Zo leer je elkaar beter kennen en ontstaan soms nieuwe vriendschappen of triades. 

De eerste avond voor een nieuwe triade wordt gepland… 

Geschreven door:

Inge van de Ruitenbeek

Agenda