Meteen naar de inhoud

Commissies

DIESCIE

De Dies Natalis. Elke ware student weet wat de deze titel betekent. Voor zij die dit nog niet weten: Dies Natalis is Latijn, in het Nederlands betekent Dies Natalis eigenlijk niks anders dan ‘geboortedag’. Wat doet de gemiddelde bezoeker van deze site op zijn geboortedag? Vieren met een grandioos feest dat je weer een jaar ouder bent geworden. Zo ook de Dies Natalis bij Navigators Studentenvereniging Leeuwarden. In deze week, traditioneel vallend in de tweede week van maart, wordt er stilgestaan bij het heugelijke feit dat deze prachtige vereniging weer een jaar ouder is geworden. De Diesweek is een week waarin feest wordt gevierd, maar bovenal is het voor ons als christelijke studentenvereniging een moment om God te danken dat Hij onze vereniging weer een jaar gegeven heeft. Naast de dankbaarheid richting Degene die ons alles geeft blijven wij studenten. In de Diesweek wordt er dus uitermate goed gefeest! De commissie organiseert 4 of 5 activiteiten waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Met als klapper van de week het gala, en al haar etiquette, op de laatste vrijdag. Er zijn ontelbare redenen om lid te worden bij Navigators Studentenvereniging Leeuwarden, de Diesweek is er zeker een van. Het is dé week, midden in het jaar, die alle mooie activiteiten doet samen komen!

VWCIE


Elk jaar wordt er een verenigingsweekend geoorganiseerd. Deze wordt geoorganiseerd door de VerenigingsWeekend Commissie beter bekend als de VWCie. Het verenigingsweekend spreekt eigenlijk voor zich, het is een weekend waar je als vereniging weg gaat. Op dit weekend zullen er leuke activiteiten geoorganiseerd worden en wordt er samen de diepte ingegaan. Kortom een weekend met voor ieder wat. Tijdens het weekend groei je echt naar elkaar toe. Dit is dan ook het doel van de commissie, een weekend organiseren waar iedereen het naar zijn zin heeft en waar iedereen naar elkaar toe kan trekken. Na het verenigingsweekend is de samenhang van de leden er altijd positief op vooruitgegaan. Je gaat er heen als een familie en je komt terug als een hechtere familie. Dat is het doel van de commissie, tevens is het voor de commissieleden ook een weekendje genieten. Je organiseert namelijk van alles, dit kost natuurlijk tijd en moeite. Maar als je achteraf ziet wat het teweegbrengt is het de tijd en moeite allemaal waard.

BANDCIE


De band doet binnen Navigators exact wat je van een band mag verwachten. We verzorgen de muziek rondom verschillende, vaak serieuze en inhoudelijke avonden. Als Navigators zijnde worden er door het jaar heen meerdere thema-avonden georganiseerd. De band zorgt op deze avonden voor de muzikale begeleiding en iemand die voorgaat in zang. Verder zijn er door het jaar heen veel aanbiddingsmomenten, waar door middel van muziek en zang God groot gemaakt wordt. De band hoopt door middel van muziek en zang mensen dichter bij God te kunnen brengen!

KMTCIE

Als je vanaf het begin van het collegejaar bij Navigators Studentenvereniging Leeuwarden binnen wandelt, zal je als eerste in aanraking komen met de KMT-cie. KMT staat hier voor KennisMakingsTijd. De KMT-cie is tijdens de KMT-weken verantwoordelijk voor het organiseren van een aantal mooie activiteiten voor de aspirant leden. Binnen een aantal van vier activiteiten krijgen de aspirant leden de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende aspecten van de vereniging en wat een verenigingsjaar zoal te bieden heeft. Hierbij kun je denken aan een sportieve activiteit, een inhoudelijke activiteit, een spel en een feest! Na de KMT-weken vindt het KMT-weekend plaats. Zowel de huidige leden als aspirant leden gaan mee op dit weekend. De laatste zullen op dit weekend echt kennis gaan maken met de vereniging en elkaar en daarmee een basis leggen voor hun verenigingstijd. De KMT-cie organiseert dus allerlei activiteiten om geïnteresseerden te introduceren in het Navigatorleven. Een mooie en dankbare taak!

ACCIE

Zonder de AcCie, ook wel de Activiteiten Commissie genoemd, is Navigators Studentenvereniging Leeuwarden niet compleet. De AcCie is verantwoordelijk voor een drietal evenementen door het jaar heen; het Nieuwjaarsdiner, de voorrondes van het Navigators landelijke Songfestival en de Eind-barbecue als afsluiter van het jaar. Een commissie vol enthousiast leden houdt het echter niet bij drie activeiteten, daarom worden we door het jaar heen nog een paar prachtige feesten of weekenden georganiseerd door de AcCie. Een bijzonder gezellige commissie.

MISCIE

De MisCie staat voor missionaire commissie. De MisCie streeft door middel van activiteiten de missie van Navigators na: “Jezus kennen en Hem bekend maken”. De MisCie is gedurende het jaar verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van deze missionaire activiteiten. Mensen denken vaak bij het bekend maken van Jezus aan iemand die op een aardappelkistje in de stad gaat staan om te evangeliseren. Dit is niet wat de MisCie doet. De MisCie bedenkt passende, hippe en actuele activiteiten om Jezus bekend te maken! Denk hierbij aan een maaltijd actie, waarbij leden van Navigators worden uitgedaagd om niet-gelovige vrienden mee te nemen voor een gratis maaltijd. Tijdens de maaltijd is er tijd voor gezelligheid, goede gesprekken en wordt er uitgelegd waar we voor staan en waarom we de maaltijd actie organiseren. Als lid van Navigators Studentenvereniging Leeuwarden word je door de MisCie uitgedaagd om eens uit je comfortzone te stappen en te laten zien wie Jezus voor jou is. Het is gaaf om te merken dat, wanneer je bereid bent om dit te doen, het ook echt indruk maakt op andere mensen in Leeuwarden. Jij bent het verschil! De MisCie is een toffe commissie die door middel van activiteiten laat zien hoe het uitdragen van geloof en het student zijn op een leuke manier samengaat!

PR-CIE

De PR-cie is de commissie die zaken als de website en de Social Media van Navigators bijhoudt en probeert de verschillende aspecten van de vereniging te laten zien aan externen. Zo is de PR-cie altijd aanwezig op de Open Dagen van de hogescholen NHL Stenden en Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Hier zijn wij het visitekaartje van Navigators Studentenvereniging Leeuwarden. Over visitekaartjes gesproken, ook al het promotiemateriaal wordt geregeld door de PR-cie. De PR-cie is altijd bezig met kijken hoe we meer studenten kunnen bereiken. Omdat we graag het nuttige met het aangename verenigen, is de PR-cie ook de plek voor ludieke acties. Zo is er binnen de commissie ruimte voor zowel mensen die graag achter de schermen werken, als voor mensen die graag in de picture staan. De PR-cie is enthousiast over Navigators Studentenvereniging Leeuwarden en probeert dit in verschillende vormen van media en persoonlijk contact te laten zien.

SOCCIE


Als trotse studentenvereniging beschikken wij over een mooie sociëteit. Wij zijn onderhuurders in Sociëteit Aeternitas en mogen hier gebruik van maken voor onze borrels en verenigingsactiviteiten. Om alle zaken die komen kijken bij het gebruiken van een sociëteit in goede banen te leiden, is de SocCie in het leven geroepen. De SocCie houdt zich bezig met de inkoop van drinken, de schoonmaak en het uitvoeren van klusjes. Het barteam staat ook onder de SocCie; ook houdt de SocCie nauw contact met het bestuur en de hoofdhuurder van de sociëteit om ons allen zo soepel mogelijk te voorzien van goudgele rakkers. En fris.