Meteen naar de inhoud
Historie jee

De historie der N.S.Leeuwarden gaat over een doorgewinterde vriendengroep dat uitgroeide tot een echte studentenvereniging…

Inmiddels 19 jaar geleden, richtten enkele studenten in Leeuwarden een studentenvereniging op, omdat ze zich niet konden vinden in het toenmalige aanbod van de verenigingen met een christelijke inslag. Daarom werd er contact opgenomen met de landelijke Navigators, wat tot een plaatselijke vereniging leidde.

Het is onderhand iets meer dan zeventien jaar geleden, dat ik na vele omzwervingen bij Navigators Studentenvereniging Leeuwarden terecht kwam. Ik trof daar op een avond, in een huis ergens in Leeuwarden, een groepje studenten aan. Gezamenlijk eten en daarna Bijbelstudie stond er op de planning. Ik weet nog goed dat ik hartelijk werd ontvangen, de gastvrijheid spatte er van af. Oprecht geïnteresseerd waren ze, hartelijk en vriendelijk, het zou voor mij een nieuw thuis worden, al wist ik het nog niet. Na twee avonden mee te hebben gedraaid werd ik lid, en maakte ik de Algemene Ledenvergadering mee, midden bij iemand in de woonkamer, met het bestuur achter een tafel.

In het eerste bestuur zaten de heer van Weelie (Praeses), mevrouw Tamminga (ab Actis) en mevrouw Figge (quaestor). Zij werden bijgestaan door Hans Verwijs, hij zette zich in, als vertegenwoordiger, voor de Bijbelstudie en de inhoudelijke gang van zaken.

Het leden aantal groeide in twee bestuursjaren van 12 naar 40 leden. Daarnaast ging men elkaar steeds meer buiten de vereniging opzoeken. kortom, vele dingen zijn veranderd. Maar de kern is altijd hetzelfde gebleven: gastvrijheid, geloof en gezelligheid!

Luke Dike, erelid