Ontdek onze verening

Onze roeping, droom en ambitie. Elke student in Nederland in ontmoeting met Jezus brengen en hen uitdagen om Hem na te volgen.

Disputen

Aeternum

Het leukste dispuut van Navigators is natuurlijk Aeternum! In 1 Petrus 3:8 staat beschreven: ‘Tot slot vraag ik u: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn.’ Een tekst die wat dat betreft precies de sfeer binnen Aeternum (en Navigators) weergeeft. Binnen Aeternum willen we God graag de hoogste plaats geven, maar ook vriendschap is erg belangrijk. In ons dispuut willen we een veilige plek creëren, waarin we vanuit liefde met elkaar om kunnen gaan. Interesse in elkaar tonen, meeleven in zware school- en tentamenweken, leuke dingen doen en goede gesprekken voeren, maken ons tot leden van Aeternum.

Convivendum

Convivendum is één van de drie mooiste disputen in 058. Iedere dinsdag en donderdag komen we gezellig bijeen om in elkaar, in God en in de vereniging te investeren. Kring wordt georganiseerd binnen het dispuut. Kring is een hele toffe manier om zowel elkaar als God beter te leren kennen. Daarnaast hebben we dispuutsavonden. Tijdens een dispuutsavond is er tijd om met elkaar te borrelen, te bowlen, een maaltijd te nuttigen, extern te gaan of spelletjes te spelen. Eigen inbreng wordt altijd gewaardeerd. Convivendum is een plek waar je jezelf mag leren kennen, waar je dichter bij God komt en waar vriendschappen voor het leven gesloten worden. Binnen Convivendum mag je fouten maken en bouw je een fundament voor je toekomst. Leden van Convivendum staan bekend om hun bordeauxrode jasjes met gouden wapen!

Eudaimonia

Eudaimonia is een dispuut wat zich vooral kenmerkt als veelzijdig, gezellig, zorgzaam en vol met humor. In het dispuut is iedereen welkom en er heerst een warme en comfortabele sfeer. Er is veel ruimte om jezelf te kunnen zijn. Eens in de twee weken is er een kringavond. Tijdens een kringavond eten, aanbidden, lachen en kletsen we veel, waardoor de tijd voorbij vliegt! In de hechte kringgroepen zorgen de unieke perspectieven en gesprekken voor een persoonlijke groei in geloof en een hechte band met elkaar. Naast de kringavonden zijn er ook dispuutsavonden waarop we allerlei leuke dingen doen die ons als dispuut dichter bij elkaar brengt.

Societeit

Sociëteit Vox is al dertien jaar lang dé thuisbasis van de Friesche Navigators. Het pand was vroeger een slagerij en stond na overname en verbouwing door Youth for Christ te boek als ‘Het Jezuscafé’. Kortom: dit pand kent een rijke geschiedenis. En dat merk je. Vox is gelegen aan Nieuwesteeg 1, hartje binnenstad. Je vindt haar in de steeg naast Café de Brass. Tegenwoordig zijn er nog meer partijen die onze sociëteit huren, waaronder bijvoorbeeld een aantal studieverenigingen. Wij delen het pand graag met derden voor een zeer voordelige prijs.

Het beheer van het pand wordt uitgevoerd door Stichting Sociëteit Vox. Zij overleggen veel met de Herus om het pand zo mooi en schoon mogelijk te houden. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de exploitatie van het pand en de contacten met de gemeente. Ben je geïnteresseerd om onze sociëiteit incidenteel of structureel te huren, ga dan naar de website.

Helaas heeft de eigenaar van het pand andere plannen met het gebouw. Hierdoor zullen wij na dertien jaar plezier een ander plekje moeten vinden, waar wij ons thuis kunnen voelen.

Wil je meer informatie of lid worden van Navigators ?

Navigators is dé christelijke studentenvereniging van Leeuwarden!